Menu
Uw winkelwagen
Op onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Welke gegevens wij opslaan en waar wij dit voor gebruiken vindt u in onze Privacy Policy. Lees meer

Rijtest CBR

Hoog slagings %
Vaste instructeurs
CBR erkend
Rijlessen in 't Gooi

Heeft u een oproep gehad van het CBR voor een rijtest kunnen wij met een lesauto u van dienst zijn. Wij hebben hiervoor zowel lesauto's met geschakelde transmissie of een automaat.

Wat is een rijtest?

Met een rijtest beoordeelt het CBR of u op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen. En of u een auto goed kunt bedienen en besturen. Lukt dit niet? Dan zal een deskundige van het CBR samen met u onderzoeken of uw beperking gecompenseerd kan worden door een training (rijlessen). Een rijtest is niet hetzelfde als een praktijkexamen.Een arts van het CBR bekijkt op basis van uw Gezondheidsverklaring en het rapport van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijgt u hiervoor een schriftelijke uitnodiging. Daarin staat of u de test doet in uw eigen voertuig of in een lesvoertuig. Als u de rijtest moet doen in de lesauto kunnen wij u van dienst zijn. Zo’n rijtest is niet vrijblijvend. Zonder rijtest kan het CBR niet beslissen of u rijexamen mag doen of uw rijbewijs kunt verlengen.

Wie neemt de rijtest af?

De rijtest wordt afgenomen door een deskundige van het CBR. Deze deskundige is er in gespecialiseerd om te beoordelen of u ondanks een beperking in staat bent om veilig te kunnen rijden.

Wanneer kunt u uitgenodigd worden voor de rijtest?

  • Verminderd geheugen
  • Trager reageren of het trager verwerken van informatie
  • Moeite met inschatten van verkeerssituaties
  • Aandachtsproblematiek
  • Dementie
  • ADD
  • ADHD
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • Hersenletsel
  • Neurologische aandoeningen

Wat kunt u verwachten?

Voor de rijtest begint, maakt u kennis met de deskundige van het CBR. Daarna gaat u samen de weg op voor de rijtest. Een rijtest is géén examen. Tijdens de rijtest kijkt de deskundige of uw (medische) situatie geen probleem vormt om veilig te kunnen rijden.

Na afloop van de rijtest hoort u direct hoe het is gegaan. Soms is vervolgonderzoek nodig, een training of een aanpassing aan het voertuig. De deskundige geeft de uitkomst door aan de arts van het CBR. Die neemt het besluit over uw rijgeschiktheid. Dit besluit ontvangt u schriftelijk van ons.

Meestal mag u (blijven) rijden. Soms moet u bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Bijvoorbeeld een bril dragen of uw voertuig laten aanpassen. De deskundige van het CBR stelt vast welke aanpassingen voor u noodzakelijk zijn. Wacht altijd op de beslissing van het CBR over uw rijgeschiktheid, voordat u uw voertuig laat aanpassen. Soms blijkt uit de rijtest dat het niet verantwoord is om te rijden. In dat geval kunt u geen rijexamen doen en geen nieuw rijbewijs aanvragen.

Waar letten we op tijdens een rijtest?

Een rijtest is altijd maatwerk, aangepast aan uw situatie. Afhankelijk daarvan ligt de nadruk in de rijtest op ‘zien’, ‘denken’ of ‘doen’. En soms op een combinatie hiervan.