Menu
Uw winkelwagen
Op onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Welke gegevens wij opslaan en waar wij dit voor gebruiken vindt u in onze Privacy Policy. Lees meer

Praktijk opleiding

Hoog slagings %
Vaste instructeurs
CBR erkend
Rijlessen in 't Gooi


Je kunt bij ons kiezen uit twee verschillende mogelijkheden om de praktijkopleiding te volgen:  

1.  De traditionele Basisopleiding
Eén of twee keer per week lessen, of indien gewenst vaker (spoedopleiding). Na tweederde van de opleiding volg je de TussenTijdse Toets (TTT). Dit gebeurt samen met je vaste rij-instructeur en een examinator van het CBR. Hier worden dezelfde procedures gevolgd als tijdens het echte examen. Veel kandidaten hebben op het examen last van "examenvrees". Door deze TTT te volgen, krijg je een idee hoe het examen zal verlopen en zal de druk op het examen een stuk minder zijn. Een bijkomend voordeel is ook nog dat de bijzondere verrichtingen (zoals bijvoorbeeld keren, parkeren, achteruitrijden), wanneer deze tijdens de TTT goed worden verricht, niet meer op het examen hoeven te worden uitgevoerd. Dit vermindert ook nog eens de druk op het echte examen. En als gevolg kun je het laatste deel van je opleiding volledig richten op de deelname in het verkeer.   

2.    R.I.S.  (Rijopleiding In Stappen)
De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding In Stappen ga je steeds een stap verder in de opleiding, als je de vorige stap voldoende beheerst. In totaal doorloop je vier modules, namelijk:
Module 1 - Voertuigbediening en voertuigbeheersing toets 1
Module 2 - Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties toets 2
Module 3 - Complexe voertuigbediening en beheersing van toets 3 (TussenTijdseToets)
Module 4 - Veilige en verantwoorde verkeersdeelname praktijkexamen bij het CBR.

Na afronding van de eerste module doe je de eerste toets. Deze toets wordt afgenomen door je eigen RIS-instructeur. In de tweede en derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en kun je alvast wennen aan de examensituatie.  De RIS-examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. Je RIS-instructeur is altijd bij deze toetsen aanwezig en vergelijkt je prestaties met die tijdens je rijlessen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

De extra toetsmomenten
In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen lesboek met daarin je leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien hoe je ervoor staat, en waaraan je nog moet werken. Je ziet dus hoe ver je bent in de opleiding! Tijdens je rijopleiding leer je verschillende handelingen: bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of inhalen. In de Rijopleiding in Stappen gebruik je voor al deze handelingen een lesboek met handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingsscripts. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling. Een voorbeeld is het script SCAN. Met behulp van dit script leer je je spiegels juist te gebruiken en correct waar te nemen. Het script luidt: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel(s). Je leert aan de hand van zo’n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen. Het is net een checklist: je doorloopt netjes alle handelingen.