• Hoog slagings %
  • Vaste intstructeurs
  • CBR erkend
  • Bel voor advies
  • Rijlessen in 't Gooi
Menu

Opfriscursus

Bij ons kun je opfrislessen volgen, wanneer je je niet zeker genoeg voelt om zelfstandig de weg op te gaan. Je bepaalt dan in overleg met de instructeur hoeveel lessen je gaat volgen, en welke onderdelen in elk geval aan bod moeten komen (bijvoorbeeld invoegen op de autosnelweg of rijden in parkeergarages). Door je op een ontspannen manier vertrouwd te maken met de situaties die je nu nog moeilijk of spannend vindt, krijg je (weer) plezier in het autorijden en durf je het weer aan om zelfstandig de weg op te gaan.

Redenen om een opfriscursus autorijden te gaan volgen, kunnen zijn:

  • Je hebt al een tijd niet gereden, doordat je partner altijd zelf wilde rijden
  • Je hebt een tijdje geen beschikking gehad over een auto
  • Er zijn bepaalde onderdelen van het autorijden die je al even niet meer hebt gedaan, zoals bijvoorbeeld het rijden op de snelweg
  • Je hebt een hele tijd automaat gereden, maar gaat nu weer in een handgeschakelde auto rijden
  • Je hebt een ongeluk gehad, waardoor je je nu onzeker voelt in de auto.

Al deze redenen zorgen ervoor dat je misschien niet meer zo ontspannen en vol vertrouwen in de auto stapt als vroeger.

De opfriscursus wordt afgestemd op de specifieke wensen van de cursist

Elke opfriscursus wordt op maat gegeven. Je geeft zelf aan welke situaties je lastig vindt, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Ook zullen tijdens de lessen verbeterpunten gesignaleerd worden, waar je misschien zelf niet aan hebt gedacht. We gaan doelgericht te werk, waarbij we samen het traject bepalen.

Actueel autorijden

Meegaan met de tijd. Dat is iets wat vaak vanzelf gaat, maar bij autorijden vaak wat moeite voor gedaan moet worden. Soms veranderen de verkeersregels. Zo zal de nieuwe maximale snelheid de meesten niet zijn ontgaan. Toch is dit voor velen in sommige situaties nog onduidelijk. Met een opfriscursus autorijden krijg je te maken met de meest recente situaties, waarin je op de juiste manier leert handelen. Niet alleen verkeersregels en situaties veranderen, ook auto’s gaan met hun tijd mee. Door nieuwe technologieën en innovaties is er op dit gebied enorm veel veranderd. Het is natuurlijk prettig om je auto door en door te kennen. Ook hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een opfriscursus autorijden.

Rijles voor ouderen

Wanneer u op leeftijd bent, kan het zijn dat u minder bent gaan rijden door bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden, ziekte of door rijangst. Wanneer u het rijden weer wilt oppakken, kunt u eerst onzeker zijn op de weg. Dit is voor anderen in het verkeer merkbaar en kan grote gevolgen met zich meebrengen. Het is het voor uzelf fijn om een opfriscursus autorijden te volgen. Zo kunt u weer zelfverzekerd de weg op. U bent vanaf uw 75e zelfs verplicht om elke vijf jaar een rijtest af te leggen, wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen. Voordat u een dergelijke rijtest aflegt, is het aan te raden om een opfriscursus autorijden te volgen.

U kunt op onze contactpagina vrijblijvend contact opnemen.

Bij Autorijschool Rob Folkers geven we een speciale opfriscursus autorijden voor zowel mannen als vrouwen in alle leeftijden.Er zijn geen producten in deze categorie.