Rijschool Folkers
Rijschool Folkers
Rijschool Folkers
Rijschool Folkers
Rijschool Folkers
Rijschool Folkers
Rijschool Folkers

Nieuw voor 16,5 jaar

Kamer akkoord: Begeleid Rijden (2toDrive) start in november

De proef Begeleid Rijden (2toDrive) wordt definitief in november 2011 ingevoerd. De Tweede Kamer is woensdag 29 juni 2011 akkoord gegaan met de maatregel. Dat betekent dat rijinstructeurs vanaf november a.s. rijles B mogen geven aan 16,5 jarigen.

Vanaf november 2011, mogen alleen leerlingen geboren na 1 november 1994 op 17-jarige leeftijd examen doen bij het CBR.

Jongeren die nu al 17 zijn, kunnen dus wel vanaf november met de praktijklessen beginnen. Zo kunnen ze zonder tijdsdruk de rijopleiding voltooien en kan bijvoorbeeld op de 18e verjaardag het CBR praktijkexamen ingepland worden.

kijk voor verdere info op: 2toDrive

Tussentijdse Toets

De minimale leeftijd voor de Tussentijdse Toets wordt in november verlaagd naar 16,5 jaar. Verder wordt de geldigheid van het theoriecertificaat B, die vanaf 16 jaar gehaald mag worden, verlengd van 12 naar 18 maanden. Alle WRM-bevoegde rijinstructeurs mogen geregistreerd worden als begeleider. Overige begeleiders moeten minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Het CBR stelt aparte capaciteit beschikbaar voor het afnemen van examens van 17-jarigen; 750 per week, verdeeld over 54 examenplaatsen. De verwachting is dat wachttijden voor dit examen langer zijn dan de reguliere examens. Daarmee kunnen maximaal 39.000 jongeren het eerste jaar meedoen aan de proef.

Wil je starten in november bij onze rijschool, meld je dan tijdig bij ons aan!